U domeni važnih vijesti iz Bosne i Hercegovine proteklog dana, u središtu pozornosti je poznata ličnost Hanka Paldum. Prema izjavi koju je objavio njezin tim za odnose s javnošću, njezin bivši suprug, koji je ujedno i biološki otac njihovog djeteta, nedavno je otišao. Zaronimo sada u priču koja okružuje ovu nadarenu pjevačicu iz njezinih ranih dana.

Danas je veliki gubitak doživjela Hanka Paldum, koja slovi za kraljicu sevdalinke. Smrt njenog cijenjenog prvog supruga, Muradifa Brkića, vrlo cijenjenog glazbenog producenta, uslijed moždanog udara, duboko je utjecala na glazbeni krajolik Bosne i Hercegovine. Hanka je izrazila duboku tugu zbog njegovog odlaska, ističući da je Muradif ne samo njen bivši partner, već i izuzetan producent i čovjek sa velikim potencijalom. Njegova odsutnost ostavila je ogromnu prazninu, jer je bio poznat po tome što je njegovao karijere brojnih ambicioznih talenata. Hanka je naglasila nemjerljivu vrijednost njegovog doprinosa glazbi i priznala da će se njegova odsutnost duboko osjećati u glazbenoj industriji još duže vrijeme.

Hanka Paldum ispričala je ključni susret koji je označio početak njenog i Muradifovog romantičnog putovanja. Dok je bila srednjoškolka, s njim, studentom književnosti, susrela se na putu kući. Ovaj slučajni susret potaknuo je rast njihove ljubavi, što je rezultiralo zajedničkim trenucima uz kavu i limunadu. Vrhunac njihove ljubavne priče dogodio se 1976. godine kada su svečano izmijenili zavjete u Duvnu, Muradifovom rodnom mjestu. Kao udružena snaga radosno su dočekali sina i kćer u svoj život.

S vremenom se njihova nekadašnja zadivljujuća veza postupno pogoršavala. Hanka je iskreno priznala da se nepokolebljivo ohrabrenje koje je nekada dobivala od supruga smanjilo. Iako je njihov razvod riješen na prijateljski način, utjecaj koji je imao na njihovu djecu učinio ga je napornim pothvatom. Kao majke, Hankovi osjećaji bili su duboko pogođeni kada je njihov sin doživio prometnu nesreću i nakon toga zatvoren. Unatoč spremnosti da izrazi bol koju je proživjela, trudila se prikriti svoje osjećaje. Hanka je priznala da je bilo pojedinaca koji su iskoristili njenu nesreću, ali se ona namjerno oglušila o njihove postupke.

U više intervjua, Hanka je govorila o odsustvu podrške koju je iskusila od Muradifa tokom svog profesionalnog puta. Otkrila je da su joj i Muradif i majka postavljali ultimatume tražeći da bira između braka i bavljenja glazbom. Hanka je, međutim, ostala odlučna i transparentna, odbijajući da ikoga prevari o svojim pravim strastima. Čvrsto je držala uvjerenje da davanje pretjerane moći i priznanja muškarcima može rezultirati njihovom vlastitom nestabilnošću. Nakon razlaza od Muradifa, Hanka je uplovila u vezu sa Fuadom Hamzićem, koja je, nažalost, trajala samo sedam godina.
Hanka Paldum, poznata pjevačica sevdalinki s Balkana, suočila se sa spoznajom da njenom suprugu nedostaju bitne kvalitete poštovanja i odanosti. Ta ju je spoznaja navela da odustane od budućih planova za brak. Ipak, Hanka je izrazila svoje duboko divljenje Muradifu dijeleći sentimentalne fotografije njihovih dragih zajedničkih trenutaka na Instagramu. Unatoč njihovim razlikama, duboko je cijenila njihova zajednička iskustva i neprocjenjiv doprinos koji je Muradif dao i glazbenoj industriji i životima njihove djece. Rođena 28. aprila 1956. godine u Čajniču, u Bosni i Hercegovini, Hanka Paldum i dalje je jedna od najpopularnijih i najpriznatijih pjevačica sevdalinki u regionu.

Od malih nogu bilo je jasno da su njezine glazbene sposobnosti iznimne, unatoč tome što dolazi iz skromne sredine. Njezina ljubav prema glazbi i sevdalinci procvjetala je u djetinjstvu, osvajajući publiku na intimnim obiteljskim okupljanjima i društvenim događanjima. Hanka je svoju profesionalnu karijeru započela 1973. godine izdavanjem svog prvog albuma “Voljela sam oči neverne” na kojem se nalazi pjesma koja ostavlja bez daha “Odrešeni lastar”.

Iskra blistave karijere Hanke Paldum zapalila se strelovitim usponom jedne pjesme. Njene sevdalinke i narodne pjesme vrlo brzo su stekle ogromnu popularnost širom bivše Jugoslavije. Tijekom 70-ih i 80-ih godina Hanka Paldum je učvrstila svoju poziciju jedne od najtraženijih pjevačica na Balkanu. Značajno je da su njeni albumi “Hank” (1977.), “Pjesmom te zovem” (1980.) i “Čežnja” (1983.) postigli izuzetan uspjeh. Svojim upečatljivim vokalom i jedinstvenom interpretacijom sevdalinki osvojila je srca bezbrojnih obožavatelja. Hanka Paldum stupila je u brak s Muradifom Brkićem, poznatim glazbenim producentom, a zajedno su dobili sina i kćer. Iako je njihov brak u početku ličio na bajku, na kraju je zaključeno sporazumnim razvodom. Nakon toga Hanka se upustila u kratku ljubavnu vezu s Fuadom Hamzićem.

Ads