Šef TV Pink Željko Mitrović na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako lukom i strijelom ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira.

Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je za N1 da se radi o “vrlo opasnom nastupu kakav svijet nije vidio” te da vlasti moraju hitno uhititi Mitrovića te da je to što je učinio apsolutno zabranjeno.

“Željko Mitrović ispaljuje minobacačke mine lukom i strijelom je nešto što svijet nije vidio. To predstavlja novi i jedinstveni oblik egzibicionizma. Odgovor na ovo bi trebao biti poziv psihijatru. Provjerite ga. Mitrovićev nastup je opasan i nenormalan u na neki način, pitanje je gdje je to učinio ako je bio na poligonu MUP-a ili na nekom poligonu srbijanske vojske, ili u blizini tvornice vojne industrije, onda je lud i onaj tko mu je to dopustio.

Policija mora hitno reagirati i odmah ga uhititi. Ono što je učinio nije samo protuzakonito, nego je i nemoguće racionalno objasniti iz stručne perspektive. Ovo je ludo, a ponavljam i ljudi koji to dopuštaju. Ako postoje nacionalna tijela, moraju odmah reagirati. Ja bih, da sam na njihovom mjestu, odmah poslao SAJ da ga uhvati”, rekao je za N1 vojni analitičar Aleksandar Radić.

Dodao je da su minobacačke mine bile “smrtonosnije i učinkovitije od topničkih granata iste veličine i kalibra”. Također je rekao da su takve mine lansirale ukrajinske bespilotne letjelice. “Navodno je Mitrović od Krušika kupio određeni broj mina, napravio je i dronove za nošenje tih mina i sada ih gađa lukom i strijelom. Ovako nešto nisam vidio, to je opasno, ilegalno i nenormalno”, kazao je Radić. .

Ads