Iako mu je službeno ime Vladimir Petrović, mnogima se zauvijek urezao u sjećanje kao Bob iz “Žikine dinastije”.

Tijekom svoje filmske karijere gajio je duboku ljubav prema zanosnoj Mariji, dok je u privatnom životu održavao dugogodišnju vezu s Jasminkom Petrović, koja traje više od tri desetljeća.

S više od trideset knjiga skrojenih za mlade čitatelje, ovaj cijenjeni autor stekao je reputaciju visokog poštovanja. Među njezinim zapaženim doprinosima ističe se “Ljeto kad sam naučila letjeti” kao posebno renomirani roman koji je nedavno doživio uspješnu ekranizaciju.

Unatoč golemoj popularnosti, Vlada nikada nije pokazao ni trunku bahatosti. Zapravo, njegova je supruga u početku bila privučena njime zbog njegovog prizemnog ponašanja.

Dok ga pomno prati Bob iz Žikine dinastije, Vlada na trenutak razmišlja o mukotrpnom putu na koji je krenuo, potrošivši nekoliko godina da postigne slavu, a zatim desetljeća da povrati svoju anonimnost i prigrli normalan život.

I u šezdesetoj godini života i troje unučadi, Vladina i Jasminkina mladenačka vitalnost ostaje vidljiva. Njihova sklonost putovanju motociklom služi kao najjasniji dokaz tome.

Priznajući da neprestano kasni, Jasminka otvoreno priznaje da se za prijevoz oslanja na državu. Unatoč početnoj strepnji, navikla se na ovaj aranžman. U iskrenoj gesti, Jasminka svoju visoko cijenjenu knjigu posvećuje svom supružniku.

Ads