Ilona Novak, 43-godišnjakinja iz Kitinde, sumnjala je da je jedan od njenih blizanaca, rođen u Beogradu 3. marta 1997. godine, ukraden iz porodilišta. Tvrdila je da nikada nije dobila nalaz obdukcije niti otpusno pismo iz bolnice. Pet godina nakon što je rodila sina, počela je da sumnja u nevaljalu igru ​​nakon što je u novinama videla dete koje je zapanjujuće ličilo na njenog sina. Zbog komplikacija u trudnoći prebačena je iz Kinda bolnice u Beograd i u sedmom mesecu trudnoće rodila blizance. Sutradan je saznala da je jedno od djece umrlo. Majčin instinkt joj je govorio da je njen drugi sin, kojem je dala ime Andrew, još uvijek živ, uprkos tome što su mu 21 godinu govorili drugačije.

Njena svekrva je radila u kikindskoj školi, a koleginica joj je prišla nakon što je dobila novinski članak u kojem je tražila donacije za operacije oka dece. Članak je uključivao fotografiju petogodišnjeg dječaka koji je upečatljivo podsjećao na njenog sina Denisa. Bila je zapanjena dečakovom sličnošću, pa se obratila dečakovoj majci, U.M. iz Beograda, da dogovori sastanak. Tokom dvosatnog razgovora, dva dječaka, koji imaju smetnje govora i vida, besprijekorno su komunicirali. Svekrva Ilona je predložila DNK test kako bi se potvrdila njihova slutnja, ali je U.M. odbila, tvrdeći da je sigurna u identitet djeteta i da ga neće izlagati bilo kakvom zlostavljanju. Ilona, ​​koja sada živi u Njemačkoj sa svojom djecom, podnijela je tužbu, ali je ona na kraju odbačena zbog nedostatka dokaza.

 

Takođe, Radivojević, mladić iz Srbije, ceo život je živeo verujući da ga je majka napustila pri rođenju. Pre samo godinu dana otkrio je da je beba zapravo ukradena iz kruševačkog porodilišta. Mlađan Radivojević (40), koji živi u Donjem Adrovcu kod Aleksinca, proveo je život u potrazi za bebom, a ženu je ostavio u potrazi za majkom koja je možda kidnapovana. Žudi za zatvaranjem i šansom da se suoči s onima koji su odgovorni za svoju traumu iz djetinjstva. Iako žena koja ga je rodila ne postoji u zvaničnim evidencijama, Radivojević ostaje odlučan da otkrije istinu. Potvrđeno je da je Mladen otet iz kruševačkog porodilišta nakon porođaja 3. marta 1981. godine.

Ads