Nakon što je poništena odluka Županijskog suda o zajedničkom skrbništvu Severine Vučković i Milana Popovića nad sinom Aleksandrom, Vrhovni sud dodijelio je potpuno skrbništvo ocu, što je izazvalo veliku buru javnosti.

Nakon toga, Edvin Softić, Severinin prijatelj i bivši menadžer, otkrio je dodatne informacije vezane uz spor oko skrbništva između pjevačice i njezinog bivšeg partnera.

U rujnu 2021. primio sam poruku od klijenta koji traži sastanak. Sve što sam znao je da mi je taj kupac ranije obećao pomoć u rješavanju problema s bankom i stanom. Kad mi se Pokupec obratila, nadao sam se da možemo razgovarati o mom problemu, nesvjestan da je ona tada već postala odvjetnica Milana Popovića. Tijekom našeg susreta istaknula je svoje veliko znanje i utjecajne veze, uključujući i one unutar policije”, ispričao je Softić za Index.hr.

U nastavku je iznio konkretne zahtjeve odvjetnice Željke Prokupec i podatke koje mu je ona dostavila.

Nastavila je iznositi podatke koji mi nisu išli u prilog, dajući naslutiti da je bila upoznata s mojom umiješanošću u opskrbu Severine narkoticima kroz dulje vrijeme. Trebao mi je trenutak da se priberem i odgovorim. Oštro sam zanijekao da sam ikad sudjelovao u takvim radnjama, ističući da nisam znao gdje nabaviti drogu, a kamoli da sam je priskrbio Severini, koja je i sama apstinirala od konzumacije droga. Ne samo da je mrzila droge, već je i vrlo jasno u više navrata dala do znanja da nema interesa eksperimentirati s njima.” Nadalje je ispričao priču, razrađujući detalje.

Uporni mi se kupac obratio s intrigantnim prijedlogom – budem li na sudu svjedočio da sam Severini isporučivao opijate, obećala je brzo riješiti moje bankovne probleme oko stana. Da zasladi posao, čak mi je ponudila kuću na Braču od 80 kvadrata. No, njezino me bahato držanje zbunilo, jer tada nisam znao da je ona Popovićeva odvjetnica. Nisam mogao shvatiti zašto me ucjenjuju da lažno svjedočim protiv Severine kako bih riješio svoje probleme. Zbunjenost me ostavila bez teksta. Tek kasnije sam shvatio pravu prirodu situacije – bila je spremna riješiti sve moje probleme, ali samo ako postanem svjedok Milana Popovića. Napokon je sve počelo imati smisla.

Nakon ovog iskustva ostao je bez riječi, kako je naveo.

Tijekom cijele muke ostao sam potpuno nijem. Kupac je odredio striktni rok od jednog do dva dana za moj odgovor, ostavljajući me dobro svjesnim osobe s kojom imam posla. Šok koji sam doživio bio je ogroman. U nevjerici sam odmah došla do Severinina menadžera Tomice i iznijela sve detalje. Nakon što sam svjedočio posljedicama koje su uslijed toga proizašle, odlučio sam se javiti i rasvijetliti upitne radnje bivše županijske državne odvjetnice u vođenju slučaja. Očito je da je za svoj angažman morala dobiti znatnu naknadu. Softić, pouzdani izvor, potvrdio je da je Popović izdašno obeštetio sve svoje pravne zastupnike.

Oko bračnog statusa Severine i Milana često se stvaraju zabune jer zapravo nikada nisu bili u braku. Milan je, međutim, nakon rođenja djeteta donio odluku da postane otac. U početku je izrazio veliku nezainteresiranost za vezu sa svojim sinom i čak je tražio da se ne šalju njegove fotografije. U to sam se osobno uvjerio tijekom putovanja u Zadar. Unatoč Severininim pokušajima mirenja i komunikacije s Milanom, on je ostao nezainteresiran. Tek kada je njihov sin Aleksandar napunio oko godinu dana, Milan se počeo zanimati i počeo vršiti pritiske, angažirati odvjetnika i pokretati sudske sporove oko skrbništva. Ovu informaciju podijelio je Severinin bivši menadžer.

Motivi njegovog čudnog ponašanja ostali su mi nepoznati. S obzirom na njegovu metodičnost i činjenicu da životu pristupa s matematičkim načinom razmišljanja, samo on drži prave namjere iza svojih postupaka. Vjerujem da mu je cilj bio srušiti Severinu, a dijete je vidio kao sredstvo za postizanje tog cilja. Ove zaključke iznio je Edvin Softić u ranije spomenutoj izjavi za medije.

Nakon optužbi, Željka Prokupec hrabro se oglasila i jezgrovito komentirala Softićeve izjave.

Kako prenosi Index.hr, ona tvrdi da nije u mogućnosti davati bilo kakve primjedbe na navodne izjave g. Softića. Unatoč tome, odlučno poriče istinitost tvrdnje da bi pružila bilo kakav oblik “usluga” ili tražila njegovo svjedočenje protiv bilo kojeg pojedinca u bilo kojem pravnom postupku.

Ads