Zlatan Ibrahimović je odigrao poslednje minute finalnog kola Serije A protiv Sasuola u maju 2022. Ako ste obožavatelj legendarnog Šveđanina, neće vam se svidjeti vijesti iz Italije. Zlatan Ibrahimović nije na spisku igrača za učešće u Ligi šampiona ovog proleća. Iako su mnogi očekivali da će Šveđanin pomoći u revanšu protiv Totenhem Hotspura u šesnaestini finala najjačeg evropskog kluba, on neće nastupiti u tim utakmicama, sa osam golova i tri asistencije. Prethodne sezone postigao je 15 golova u 19 utakmica. Iako je u oktobru napunio 41 godinu, mnogi su mislili da još uvijek može igrati na visokom nivou, ali povrede koljena i problemi s oporavkom nakon operacije ostavili su veliki trag. Ibrahimoviću ugovor ističe na ljeto 2023. godine, a on još nije donio odluku o nastavku ili prekidu karijere.

Kada je Zlatan imao šest godina, sa roditeljima je došao u zadarsku regiju, a u isto vrijeme posjetio je i Bijelinu, očev rodni grad u Bosni i Hercegovini.

– Bio je baš pravi, strašno jak. Imao je šest godina, a izgledao kao da mu je najmanje deset. I svašta je htio raditi, pomagati, s traktorom i u polju, znatiželjan i brz – pričao nam je Gojko, koji je u licu neodoljivo podsjećao na planetarno popularnog švedskog golgetera.

– A nećete vjerovati, prije petnaestak godina radio sam na zadarskoj pijaci, trgovali smo voćem i povrćem… I neka dva čovjeka pričaju, jedan pita drugog tko je ovaj, a pokazuje na mene. Kaže mu drugi: ‘To ti je Gojko is Prkosa’, a ovaj mu odgovara: ‘Pa to je sigurno Zlatanov ujac’ – pričao nam je Gojko kroz smijeh.

 

Navijači su se na najljepši način oprostili od legendarnog Ibrahimovića. Imaju divnu koreografiju za njega. Okačili su veliki transparent i igrali se rečima na njemu, a umesto uobičajenog “zbogom”, napisali su “zbogom”, što znači “zbogom, Bože”. Taj gest je toliko ganuo Šveđanina da je zaplakao i pokazao obožavateljima objema rukama znak srca.

Ads