U nastavku današnjeg članka malo ćemo govoriti o uštedi i ekonomiji koja je u ovo vreme i više nego bitna stavka u svakom domaćinstvu na balkanu. Jako dobro znamo da cene skaču u nebo, i da definitivno se jako teško sastavlja kraj sa krajem. Zato cećina domačica pokušava na sve moguće načine da uštedi koji dinar ili evro.

Kada se komunalije plaćaju za sve će vam progledati kroz prste. I grejanje, i kablovska, pa čak i održavanje zgrade možete da ne platite po dva ili tri meseca, međutim, ako ne platite struju, onda vam odmah na kraju meseca seku kablove. Bez svega se nekako i može ali bez struje u današnje vreme, jednostavno nema života.

Međutim, da li znate za par trikova kako da smanjite svoje račune za električnu energiju? Mnogo je uređaja koji itekako troše struju pa čak i kada su u stanju mirovanja. Primera radi, da li ste znali da kada krenete na posao, jednostavno isključite ruter za internet, i dobićete itekako solidnu uštedu na mesečnom nivou. Također isključite i televizor koji u stanju mirovanja, to jeste na stend baj troši vašu struju.

Ono što 90% ljudi ne radi kada napuni mobilni uređaj je to, da ne isključe punjač iz utičnice, a i on itekako crpi vašu električnu energiju. Mikrovalna pećnica također u stanju mirovanja zna da potroši koji vat vaše struje. Na kraju, perite veš i pravite ruškove kada je na snazi jeftini režim potrošnje električne energije. Da li ste znali za ove trikove? Ako vi znate za neki, slobodno ga podelite sa nama…

Ads