Život mlade žene obilježio je neobičan i izuzetno težak zadatak odgoja sedmoro male djece. Medicinska zajednica je bila skeptična prema mogućnosti ove trudnoće, upozoravajući mladu majku da bi takav događaj mogao predstavljati nepremostivi rizik. Ipak, Bobby je prkosio svim izgledima i, uprkos svim sumornim predviđanjima, rodio sedmoro djece. Sedmoro braće i sestara proslaviće svoj 26. rođendan u novembru 2023. Porodica koju čine Kenny (27) i Bobby (29) izgleda kao tipična američka porodica. Prije rođenja sedmoro djece, već su imali kćerku Mikajlu. Međutim, željeli su da prošire svoju porodicu i znali su da im je potrebna pomoć.

Tokom lečenja neplodnosti, par je unapred bio upozoren na mogućnost “višestruke” trudnoće. Bobbie je bila psihički spremna da ima još dvoje djece, ali je bila šokirana kada je otkrila u kakvom je stanju. Kenny se još uvijek sjeća dana kada je nazvao svoju ženu, nestrpljivo iščekujući vijesti o ultrazvuku. Bobbyjev glas je zadrhtao dok je pitao za broj fetusa. Bili su u nevjerici kada je odgovorila “7”. Prema mišljenju stručnjaka, čak i kod trojki, šansa da se rode zdrava djeca bez ikakvih neuroloških ili fizičkih problema je samo 50%. U stvari, skoro polovina višeplodnih trudnoća završava se pobačajem. Smatralo se da Bobbie ima visoko rizičnu trudnoću i stručnjaci su je pomno pratili tokom cijele trudnoće. Srećom, sve je prošlo glatko i osmorotke su rođene devet sedmica ranije u medicinskom centru u Ajovi. U porođaj je bio uključen tim specijalista perinatologa, neonatologa, respiratornih terapeuta, medicinskih sestara i anesteziologa.

 

Uprkos tome što su proveli otprilike dva mjeseca u bolnici nakon rođenja, svih sedam novorođenčadi ne samo da je preživjelo, već je i značajno napredovalo. Bobby se suočava sa zastrašujućim zadatkom brige o djetetu za koje su potrebne 42 boce hrane i 52 pelene dnevno. U početku joj je porodica pružala vrijednu pomoć i podršku. Dvije bebe rođene su s cerebralnom paralizom i zahtijevale su više operacija prije nego što su mogle hodati bez pomoći. Jedna od braće i sestara, Aleksis, čak je učestvovala na izboru lepote za decu sa posebnim potrebama.

Ads