U nastavku današnjeg čanak jedna jako zanimljiva priča o tome kako je na našim svadbama, kada se neko pojavi na njima, a ko dolazi iz inostranstva. Odmah se među ljudima potegne priča koliko će da bude debela “njihova koverta”.

Sada vam tako donosimo svedočenje jedne žene koja je iz Nemačke, a koja tamo radi preko 23 godine i jako je zadovoljna. Nju život i nije baš toliko mazio, ostala je i bez muža, a i pood stare dane jednostavno mora da radi da bi preživela. Evo i njenog svedočenja:”Bratanica iz Kruševca me je pozvala na svadbu. I rekla sam da ću doći. Dvesta evra sam ponela, nemam više, to je sve koliko sam mogla da priuštim da potrošim na svadbu. Zapravo, imam više, ali moram nešto da ostavim sa strane, šta da radim kad zanemoćam, neće imati ko da mi pomogne, jednostavno štek je u pitanju.

Svadba je bila lepa, ali čim sam dala kovertu, videla sam oči koje se cakle. Svi su gledali u nekad bogatu rođaku iz Nemačke, u mene, svi su, naravno, očekivali da dođem u velikom stilu. Međutiim, znala sam da će ih razočarati sadržaj same koverte. Bosne doneli 500 evra, kako su se zadužili, jer su dugo čekali da se bratanica uda.

Međutim, meni je bilo neugodno, čuj oni iz Bosne, a još više doneli od mene, ali šta da radim? Da li sam ispravno postupila? Ne znam. Nadam se da će biti boljih vremena, da se svi čašćavamo, i da se bar jednom ne zagleda u samu kovertu.”

Ads