U današnje vrijeme, ako ste uključeni u javni život, nema načina da nešto sakrijete ili nadoknadite, a da se to ne zna. Danas apsolutno svatko ima mogućnost sve potražiti putem interneta, tako da svaki kutak svijeta ima pristup…

Lilijan Kaceres je potpuno svjesna da laži imaju ograničen vijek trajanja, a kada istina izađe na vidjelo, nađe se u dilemi, ne znajući gdje potražiti utočište od svega što se javno iznosi. Godine 1997. u Barranquiju, na sjevernoj obali Kolumbije na Karibima, Lillian Cáceres imala je sudbonosni susret s Alejandrom koji je odmah potaknuo duboku ljubav. Njihova ljubavna priča počela je kada su imali 15 godina.

Godinama kasnije, Liliana je ispričala za La Red kako je Alejandro pokazao veliku ljubaznost prema njoj kao tinejdžeru prije nego što je napunio 16 godina. Njegova spremnost da pomaže drugima pokazala je svoju pravu dobronamjernu prirodu pružajući financijsku potporu za njezine obroke i obrazovanje. Nažalost, sretan trenutak mladog para bio je kratkog vijeka jer je samo tri mjeseca kasnije Liliana otkrila da je Alejandro bio nevjeran njezinoj najbližoj osobi od povjerenja Loreni koju mu je osobno predstavila.
Da dodamo sol na ranu, Lorena je bila trudna s Alejandrovim nerođenim djetetom. Liliana je odlučna zadržati partnerovo odobravanje i osigurati da Lorena nikad ni pod kojim okolnostima ne uđe u stan svoje nesuđene svekrve. S tim ciljem na umu, razvila je strategiju fikcionaliziranja trudnoće koja nije bila bilo kakva trudnoća, već izvanredna – tvrdila je da je trudna sa sedmero djece. Tijekom tog vremena, priča o Bobi McKayu, koji je svijetu donio prve ragbi sedam, ispričana je diljem svijeta.


S obzirom na skepticizam oko njezine nevjerojatne dječje kvrge, poznanik tinejdžer predložio joj je da podijeli priču sa svima. Obim Lilianinog lažnog trbuha doista je zapanjujući, a iznosi nevjerojatnih 175 centimetara. Gospođica Cáceres je 2020. godine priznala da je razlog zašto je imala preveliki protetski želudac to što kod kuće nije imala ogledalo, što ju je spriječilo da točno procijeni veličinu svog trbuha. Otkrila je da je njezina svekrva razbila jedino dostupno ogledalo, spriječivši je da se pravilno promatra. Tek kada je ogledalo uneseno u kuću, shvatila je do koje je mjere prevarena.

Susjedi su počeli kružiti glasinama dovodeći u pitanje normalnost njezine trudnoće i nagađajući da bi mogla nositi još djece. Gospođica Cáceres nije sigurna kako dalje, raspravlja hoće li otkriti istinu ili u potpunosti pobjeći iz situacije. Kao odrasla osoba, osvrnula se unatrag i opisala ga kao turbulentno vrijeme ispunjeno nezrelošću. Nakon što je otkrila da je njezin partner bio nevjeran nekome kome je nekoć duboko vjerovala, priznala je da se pretvarala da je trudna kako bi ostala bliska s prijateljima.

U ranoj trudnoći Lilijana je osmislila plan kako odglumiti vrtoglavicu i mučninu, pokušavajući stvoriti iluziju nadutosti ispijanjem puno vode. Kako se bližila petom mjesecu, pribjegla je povećanju trbuha odjenuvši jednodijelni kupaći kostim vješto natrpan krpama, tkaninama i drugim materijalima. Kako bi dodatno sakrila svoju tajnu, odabrala je dugu, voluminoznu suknju. Kad je sama, pažljivo planira kupanje i minimalizira odlaske u kupaonicu. Ono što Liliana nije znala je da će njezina izmišljena priča imati ogromne reperkusije i nacionalnu pozornost, uključujući i njezinu trudnoću, koja će je iznenaditi i potaknuti da razmisli o pobačaju i napuštanju Balanchinea. Težina u mom želucu postala je nepodnošljiva i žudio sam pobjeći iz granica grada.

Čeznuo sam odustati od lažnog pretvaranja i krenuti na putovanje na kojem bih mogao tražiti gubitak svog nerođenog djeteta. Takva mi je vizija zaokupljala misli, ali stvarnost je imala druge planove”, naglašava ona. Ali tada, 28. studenoga 1997. istina je konačno otkrivena. Alejandro, njegova rodbina, cijeli Baran, grad Quia i Kolumbija u cjelini , suočila se s rizikom prijevare, Lilianino stanje se pogoršalo i morala je biti hospitalizirana, a tada je započela očajničku borbu da spriječi liječnike da je liječe.


Nakon što je upućena psihijatru, bila je prisiljena reći istinu, što je dovelo do njenog čudnog ponašanja. Zbog toga su joj stavili lisice na ruke i pod sedativima. “Dok sam bio vezan lisicama, psiholog mi je zadigao majicu i skinuo tkaninu s protetskog želuca. Na moju nesreću, tada je dopustio novinarima da svjedoče spektaklu. Iako me proslavio, ali mi je nanio emotivnu bol”, rekao je. . Cáceres. Što se dogodilo Liliani nakon što je otkrivena njezina lažna trudnoća?

Nakon što je njezina prijevara razotkrivena, Liliana se potajno preselila u Cartagenu sa svojim ocem, jer je neprijateljska atmosfera koja je ostala u Barranquilli za njih bila nepodnošljiva. I danas su na karnevalu u Barranquilli zamjetni trudnički trbušasti kostimi od raznih tkanina i još uvijek su vrlo traženi među posjetiteljima festivala. U potrazi za mirom, nada se pronaći utjehu u Cartageni. No, priča se toliko proširila da je i u tom gradu teško pronalazila posao, sve dok vrijeme nije izblijedilo sjećanje.

Trenutačno zarađuje za život kao maserka i specijalizirala se za zamršene tehnike tkanja. Osim toga, uspješno se udala i postala majka četvero djece, a sada se veseli i unucima. Čak je i zabilježila svoje izvanredno iskustvo tijekom trudnoće u knjizi, otkrivajući svaki zamršen detalj, nevjerojatan podvig. U svojim ranim tinejdžerskim godinama ova je žena bila spremna na mnoge nestašne avanture. Iskusila je hirovitost i nepredvidivost ljubavi, a tek je dugo kasnije naučila da se ljubav ne može natjerati. Bila je iznenađena koliko su stvari izmakle kontroli.

Ads