Za njih je bilo posebno obeshrabrujuće što je pjevačica, koja se u javnosti predstavljala kao pobožna kršćanka, donijela ovu odluku. Nedavno je Tanja Savić predstavila svoj željno iščekivani novi album.

Srpsku pravoslavnu crkvu, koju čine sveštenstvo, monaštvo i vjernici, duboko je uznemirio spot za pjesmu “Oče moje suze”. Umjetnica, koja otvoreno priznaje svoju kršćansku vjeru, u videu je odjenula odjeću časne sestre, što je izazvalo snažnu reakciju čuđenja i bijesa. U želji da saznamo kakav je stav Crkve po ovom pitanju, ekipa Kurira potražila je savet oca Jovana iz manastira Svetih apostola Petra i Pavla.

Sadržaj koji mi je skrenuo pažnju i sadržaj kojemu sam upravo svjedočio nedvojbeno je šokantan. Duboko je obeshrabrujuće svjedočiti degradaciji časnih sestara, naših sestara u Kristu, koje svoje živote posvećuju Bogu kroz nepokolebljivu predanost i samodisciplinu. Okaljati svoj ugled na takav način predstavlja teški prijestup za bilo koga, a posebno za istaknutu osobu. Posebno je ovom pjevaču prijeko potrebno pokajanje. Koliko sam shvatio, Tanya se u javnosti predstavlja kao predana vjernica i čak posjećuje samostane, no njezino sudjelovanje u takvim sramotnim radnjama doista je zbunjujuće.

Zaista je sramotno svjedočiti takvom ponašanju pojedinaca koji tvrde da su vjernici. Da je posjedovala i mrvicu mudrosti, prepoznala bi uzaludnost svog putovanja u Tumane u svjetlu svojih postupaka. Ovaj video ne samo da je nanio neizmjernu bol našim susestrama, već je i duboko pogodio brojne vjernike.

Pozivam sve da se okupe i prijave ovaj incident YouTubeu, pozivajući ih da hitno uklone sadržaj i spriječe daljnje prijevare. Moja poruka je usmjerena upravo prema Tanji: draga sestro Tanja, molim te da se vratiš na pravi put i sama preuzmeš odgovornost za uklanjanje ovog sramotnog sadržaja. Izraz šoka i razočaranja redovnika nakon što je svjedočio provokativnom plesu koji je izvela lažna časna sestra pogodio je mnoge. Slijedom toga, nekoliko pojedinaca je već prijavilo video na YouTubeu, a očekuje se da će platforma poduzeti mjere da ga ukloni.

Tijekom sinoćnje promocije albuma, Tanja je dala značajno otkriće o sebi. Od iznimne je važnosti da svi priznaju i razumiju da, kao odani kršćanin koji visoko cijeni našu crkvu, nema apsolutno nikakvog razloga očekivati ​​bilo kakav uvredljiv sadržaj od mene. Glavni cilj ovdje je shvatiti vizualni prikaz pjesme. Nažalost, postoje pojedinci koji ne razumiju značaj koji stoji iza glazbenog spota i umjetničkog stila pjesme.

Želim naglasiti da u pjesmi i njenom pratećem spotu nema nikakvog oblika blasfemije. Pjesma pripovijeda priču o prevarantu koji se jako trudi zavesti i izdati ženu koja je svoj život posvetila časnoj sestri.

U skladu s redateljevim zahtjevom, djevojka je spremno odabrala odjeću s istančanim smislom za provokativnost, odlučivši se odreći donjeg rublja i umjesto toga navući naramenice koje su držale granice pristojnosti. Tanya, renomirana ličnost u sferi srpske glazbe, ispričala je svoje rođenje 20. ožujka 1985. u Radincu, ljupkom gradiću u blizini Smedereva, u bivšoj SFRJ.

Pokazujući izvanredne glazbene talente od malih nogu, Tanyine iznimne sposobnosti konačno su utrle put njezinom trijumfu u glazbenoj industriji.
Nakon izuzetnog talenta i karizme, karijera Tanje Savić uzletjela je u nebo nakon nezaboravnog nastupa u prestižnom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”. U kratkom vremenu etablirala se kao istaknuta osoba u pop-folk žanru, ostavivši neizbrisiv trag u glazbenoj industriji.

Unatoč izazovima na svom putu, Tanja Savić ostala je ustrajna u svojoj umjetničkoj viziji, još više zavoljevši svoju vjernu bazu obožavatelja. Njezina priča služi kao svijetli primjer trijumfalne i cijenjene umjetnice čiji je put popločan čistim talentom, nepokolebljivom odlučnošću i nepokolebljivom strašću prema glazbi.

Ads