Srbija je u stanju velike tuge nakon dva tragična događaja u samo dva dana. Prvi incident dogodio se u sredu u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, gde je masakr počinio učenik sedmog razreda KK, a drugi se dogodio sledeće noći u Mladenovcu, gde je 21-godišnji Uroš Blažić odgovoran za još jednu veliku tragediju. odgovornost.

 

 

Kao što verovatno već znate, mladić je iz kalašnjikova ubio policajca, njegovu sestru i još jednog prijatelja i ranio više od 15 drugih. Nakon trodnevne žalosti, juče su održane sahrane za četvoricu učenika ubijenih u pucnjavi u školi. Među njima je i A.Č, sahranjen na groblju u Lescu. Na rastanku, njegov prijatelj je održao emotivan govor, podsjetivši na njegov izuzetan talenat u stvaranju muzike, i poručio da će ga se uvijek pamtiti, a njegov lik će ostati u našim srcima.

 

 

Bilo je teško održati govor zbog jakih emocija koje su bile tamo, iskazivanja velikog poštovanja, bilo je jasno da je on uzoran dječak i svi su bili jako ponosni na njega. Sveštenik je takođe imao nekoliko divnih reči za Andreu tokom svog govora, predstavivši ga kao izvanrednog mladića koji se istakao u svim oblastima svog života. Andrea je ostavio svoje zapise i uspomena na njega biće sačuvana ne samo u Srbiji, već i van Srbije. Više od 500 ljudi došlo je na groblje da se oprosti od Andree, a nakon sahrane bilo je more suza koje se nije moglo zaustaviti. Devojčice koje su izgubile živote nakon masakra u školi sahranjene su na novom groblju u Beogradu. Njenoj sahrani prisustvovale su mnoge poznate ličnosti, poput Milene Raduilović, Sergeja Ćetkovića i Ramba Amadeusa, a kada je njen kovčeg spušten u zemlju, njenu omiljenu pesmu otpevao je Ringo Star.

 

 

Još jedna djevojka BA iz Nikšića sahranjena je na groblju Bezin, u Crnoj Gori proglašen je dan žalosti. U znak sećanja na nju, ambasada u Beogradu je nekoliko dana spustila zastavu na pola koplja.

Ads