Pozorišni reditelj Yagos Malkovich, koji je iznenada preminuo u 57. godini, sahranjen je u srijedu na Novom groblju u ulici zaslužnih građana. Kada je režiser sahranjen u Gongchen Aleji, njegova ćerka je ganula ožalošćene dirljivim hvalospjevom, a u pozadini je svirala “Šta će se dogoditi onima koji znaju”. Njegova smrt izazvala je saučešće lokalne kulturne zajednice. Na sahrani je jedna od njegovih kćeri održala iskren govor. Zahvalni smo na svemu što nam je dao, i iako više nije sa nama, volimo te tata. Slatki snovi i laku noc. Smrt nije kraj, već tranzicija”, rekla je ona, zagrcnutog glasa i suza. koristeći dirljive reči da se oprosti od njega.Jagoš Malkovich je ranije bio oženjen glumicom Vanjom Milačić, ali se kasnije razveo.U prethodnom braku sa Aleksandrom Glovački imao je dve ćerke.

“On je bio svjetlo koje nas je vodilo i naša nepokolebljiva podrška. Od njega se danas ne opraštamo, jer on nastavlja da živi kroz nas. Često nam je govorio: “Kad dođe moje vrijeme, otići ću samo da se odmorim, ali ja neće biti daleko.”

 

Jagoš Marković je karijeru reditelja započeo sa samo dvanaest godina. Tokom svoje karijere režirao je mnoge predstave, uključujući klasične domaće i strane kao što su “Učena žena”, “Hasanginika”, “Gospođo ministarka”, “Pokej tikvicu”, “Dr Antigona” i opere. “Pepeljuga” i “Figarova ženidba”. Poznate po svojoj trajnoj popularnosti, priznanjima kritike i rasprodatim predstavama, njegove produkcije su značajno doprinele reputaciji Narodnog pozorišta i imale su uspešne međunarodne turneje. Režirao je više od pedeset predstava u zemlji i inostranstvu.

Ads