U ponedjeljak će biti ispitane odgajateljica i psihoterapeutkinja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se dogodio masakr. Pitanja koja će biti postavljena odgajateljici i psihoterapeutkinji prvenstveno će se odnositi na razgovor koji su vodili s dječakom, ponašanje koje su promatrali te jesu li razgovarali s dječakom ili nisu, kao i jesu li primijetili probleme s dječakom ili ne. Razmotrit će se pritužbe dječaka na ponašanje njegovih roditelja. Osim toga, bit će uvažena i saslušana njegova majka Miljana Kecmanović.

 

 

Saslušanje će biti održano nakon formiranja Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kao službenog predmeta povodom događaja u školi, a sve to radi se kako bi se utvrdilo da li je ponašanje majke mladića inkriminisano kao posljedica zanemarivanja i zlostavljanja maloljetne osobe. Naime, tužiteljstvo je od Policijske uprave u Beogradu zatražilo prikupljanje potrebnih obavijesti i obavijesti za grad Beograd. Zbog toga je saslušana dječakova majka, te školski pedagog i psiholog. Dodatno, informacije su zatražene od policijske uprave u Innsbrucku.

 

 

Kada je Kostin otac Vladimir ispitan o Kostinom motivu, on je odmah nakon zločina Kostinog sina odgovorio da je uhićen i držan 30 dana. Tada ga se tereti za kazneno djelo koje je dovoljno ozbiljno da zaslužuje zatvorsku kaznu. O ovoj temi govorio je advokat Nikola Ristović koji je napomenuo da je najveća moguća kazna za Kostinog oca 12 godina zatvora. Inače, dokumentovano je da je sina nosio na streljanu, što objašnjava njegovu veštinu rukovanja oružjem, a dokumentovano je i da je Kostino oružje pripadalo njegovom ocu…

 

Ads