Lepa Brena i Miroslav Ilić bili su nerazdvojni na početku svojih karijera. Zajedno su išli na turneje i družili se dan i noć, no prijateljstvo im se raspalo prije mnogo godina. Drugim riječima, slavni pjevač i pjevačica nisu razgovarali više od dva stoljeća.

Mnogo se nagađalo o podrijetlu svađe, a mnogi su prstom upirali u Mirjanu Antonović, bivšu Mirjaninu partnericu s kojom je dobila izvanbračno dijete. Međutim, Mirjana to nikada nije potvrdila. Posljednjih pet godina vodili su pravnu bitku oko očinstva, a Lepa Brene je čvrsto podržavala Antonovća i nekoliko puta bila s njom na sudu protiv pjevačice. Na kraju je sud presudio u Antonovičevu korist i utvrdio da je Devin doista pjevačev sin.
Suprotno dosadašnjim medijskim napisima, sukob između Miroslava i Brene imao je potpuno nepovezane uzroke i nije uključivao njihovu romansu. Zanimljivo je da je Miroslav jednom zakasnio na događaj na kojem je Brena ranije nastupala, što je potaknulo pitanja je li je namjerno izbjegavao vidjeti. Miroslav je pojasnio: “Ma, nisam znao da je jučer bila. Mi smo profesionalci, pa bih sudjelovao, ali imao sam prijašnji angažman, pa se to nije dogodilo.” Unatoč suradnji na duetu “Jedan dan života”. “, otkrio je Miroslav kako ne planiraju više surađivati.


“Kada smo zajedno na pozornici u tim važnim i dragocjenim trenucima, to su definitivno vrhunci”, rekla je Miroslava Lepa Brena, čije je pravo ime  Fahreta Jahić. Brenner, poznata ličnost jugoslavenske glazbene industrije i simbol balkanske glazbene povijesti, rođen je u Tuzli 20. listopada 1960. godine. Svoj glazbeni put započela je osamdesetih godina kao članica benda “Slatki greh”.

Njezin jedinstveni stil, koji spaja elemente popa i folka, poznat je kao “turbo folk”, čime je stekla ogromnu popularnost i status idola. S više od 25 milijuna prodanih albuma, Lepa Brena nije bila samo glazbena senzacija nego i važna kulturna ikona koja je ostavila neizbrisiv trag na glazbenom krajoliku bivše Jugoslavije. Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je 20. listopada 1960. godine u Tuzli, koja je u to vrijeme bila dio Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Najmlađe dijete Abeda Jašića i Ifete Smailović, odrasla je u skromnoj obitelji u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. Roditelji su joj bili iz okoline Srebrenika i bili su muslimanskog porijekla. Brena je, zajedno sa starijom sestrom Faketom i mlađim bratom Farukom, odrastala u okruženju u kojem se na visokoj cijeni cijenila glazba i kulturna baština. Fahreta je odmalena pokazivala veliko zanimanje za glazbu. U petom razredu prvi put se javno pojavila na lokalnom festivalu i oduševila publiku pjesmom Kemala Montena “Sviraj mi o njoj”.


Navedeni događaji značajno su utjecali na njezin izbor da nastavi glazbenu karijeru. Tijekom srednjoškolskog školovanja često je iskazivala svoj talenat na pozornici Brčanskog Plesa, što joj je bio prvi put na sceni. Njezine godine formiranja bile su ispunjene željom za uspješnom glazbenom karijerom, a nepokolebljiva podrška obitelji odigrala je ključnu ulogu u njezinom umjetničkom razvoju. Ovi rani susreti u Brčkom postavili su pozornicu za izvanredno putovanje jedne od najvećih balkanskih zvijezda.

Ads