Prema riječima Olge Čokaš, ravnateljice Treće beogradske gimnazije, incident se dogodio tijekom nogometne utakmice u sklopu sportsko-humanitarnog turnira “Gimnazijada”. U pokušaju intervencije i razdvajanja učenika, učiteljica iz škole zadobila je teške tjelesne ozljede.

Zbog nedvosmislenog stava protiv bilo kakvog ispoljavanja nasilja, Treća beogradska gimnazija donijela je tešku odluku da otkaže ovogodišnju Gimnazijadu. Ravnatelj je najavio da se sva natjecanja zakazana za srijedu (15. svibnja) i četvrtak (16. svibnja) više neće održavati.

O događaju je uredno obaviještena policija, koja će sada, kako je navela, pokrenuti temeljitu istragu o činjenicama koje se odnose na ovaj slučaj.

Prema riječima Čohaša, naš kolega je trenutno na pregledima zbog ranije navedenih ozljeda. Međutim, važno je napomenuti da se nastava danas odvija prema rasporedu.

Iako nije potvrdila niti demantirala Danine neslužbene informacije, nagoviješteno je da će sutra biti prekinuta nastava u Trećoj gimnaziji u znak protesta zbog napada na profesoricu.

Obavještavamo vas da su prosvjetni radnici za sutra najavili protest zbog fizičkog nasrtaja na učitelje u Bačkoj Palanci.

Jučer navečer Treća gimnazija je ostalim školama sudionicama prenijela vijest o prestanku rada “Gimnazije”.

 

BONUS:

Ubistvo u Banjaluci: Muškarac pretučen nasmrt, uhapšene tri osobe

Povodom tragičnog događaja u Banjoj Luci, Policijska uprava Banjaluka lišila je slobode tri osobe: D.J. iz Čelinca, kao i V.S. i D.K. iz Laktaša. Ova uhićenja izvršena su zbog jake sumnje da su upleteni u smrtonosni napad na muškarca. Na teret im se stavlja teško kazneno djelo teškog ubojstva.

Kako je priopćeno iz Osnovnog tužiteljstva Banjaluka, nad navedenim osobama se provodi kriminalistička obrada koja je u tijeku. Sve potrebne radnje i postupci provode se pod budnim okom dežurnog tužitelja iz Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka. Nakon potpunog dokumentiranja i okončanja predmeta, navedene osobe će danas, uz opširno izvješće o počinjenom kaznenom djelu, biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka.

Prema navodima svjedoka “Nezavisnih novina”, grupu muškaraca policija je privela sinoć oko 22 sata u Ulici Jovana Dučića, u srcu Banjaluke. Prilikom incidenta jedna osoba je zadobila ozljede.

Prema riječima očevidaca, bio je muškarac koji je bio sav u krvi i kojemu je hitna pomoć ukazala hitnu pomoć prije nego što je prevezen na dodatnu pomoć. Osim toga, policija je na mjestu događaja privela nekoliko osoba.

Neslužbenim kanalima doznaje da je muškarac u konačnici preminuo tijekom liječenja, a šuška se da je fizički obračun više osoba rezultirao tragičnim ishodom.

Ads