Danas su mnogi parovi zabrinuti oko toga da li će imati djecu. Neke se odlučuju čak i na umjetnu oplodnju, dok s druge strane sada imamo visok postotak žena koje se majčinstva odriču kao čašu vode.

Muškarac je rekao da su on i njegova supruga donijeli tešku odluku da svoju tromjesečnu kćer daju na posvajanje jer su smatrali da se ona ne slaže s njihovim načinom života. Prema The Sunu, otac je otkrio da njegova supruga Catherine nije pokazivala mnogo interesa za njegovu kćer Elizabeth od trenutka kada se rodila te se odlučila vratiti na posao samo dva tjedna nakon poroda. Prema njegovom ocu, i on i njegova žena sebe nazivaju “radoholičarima”.


Dodatno, napomenuo je da je Elizabethina baka živjela s obitelji te da je svoje vrijeme uglavnom provodila s Elizabeth. Obraćajući se Redditu, otac je dodatno pojasnio da njegova supruga nikada nije zagrlila njihovu kćer. Muškarac je u drugoj objavi rekao da su on i njegova partnerica donijeli tešku odluku o davanju djeteta na posvajanje jer su bili prezauzeti na poslu, prenosi BlicŽena.

Ovakav izbor nije dobro prošao kod njezine svekrve, koja je izrazila svoj bijes kada je saznala njihovu odluku. Napokon je došlo do dogovora i svekrva je posvojila dijete. Kada ga je korisnik Reddita upitao zašto je svojoj ženi dao prednost nad kćeri, muškarac je odgovorio: “Iako volim svoju kćer i odluka da je dam na usvajanje nije bila laka, ne mogu zamisliti život bez svoje žene je sve što je važno i vjerujem da je to najbolje za Catherine, Elizabeth i sve uključene.


Odluka para ostavila je korisnike Reddita u nevjerici, što je izazvalo bujicu komentara koji su izražavali šok. Jedan je korisnik primijetio nedostatak emocija kod tog muškarca, sugerirajući da su napuštanje djeteta smatrali jednostavnom transakcijom. Drugi je korisnik njih dvoje usporedio s robotima ili vanzemaljcima koji pokušavaju iskusiti ljudski život, preispituju razumnost stvaranja novog života, nakratko ga predlažu, a zatim odlučuju da to nije za njih. Premda je priznao potrebu za empatijom, korisnik je također naglasio važnost odabira para da svoje dijete ostavi nekome tko može pružiti ljubav i brigu, izazivajući zabrinutost oko emocionalnog stanja para.

Ads