Postoje različite prirodne tehnike za izbjeljivanje zubi.

Iskoristite tehniku ​​ekstrakcije ulja, također poznatu kao izvlačenje ulja, koristeći kokosovo ulje zbog njegovih učinkovitih antimikrobnih svojstava. Uključite se u proces grgljanjem 1 žlice ulja u usnoj šupljini u trajanju od 15-20 minuta. Nakon toga izbacite ulje i nastavite s ispiranjem usta toplom vodom prije nego što nastavite s četkanjem zuba.

Za poboljšanu poroznost i učinkovitost, koristite aktivni ugljen dobiven iz ljuske kokosovog oraha. Nanesite ugljen na zube, ostavite da odstoji nekoliko minuta prije temeljitog ispiranja i četkanja.

Napravite pastu za zube kombiniranjem sode bikarbone s vodom i uključite je u svoju rutinu oralne higijene više puta tjedno. Soda bikarbona ima nježnu abrazivnost koja učinkovito uklanja površinske mrlje.

Kako biste uključili vodikov peroksid u svoju rutinu oralne higijene, možete se odlučiti za razrijeđenu otopinu vodikovog peroksida (3%) kao tekućinu za ispiranje usta ili je pomiješati sa sodom bikarbonom kako biste napravili vlastitu pastu za zube. Važno je biti oprezan kako biste spriječili potencijalnu iritaciju desni.

Kada je riječ o održavanju oralne higijene, hrskavo voće i povrće, poput jabuka i mrkve, može učinkovito pomoći u čišćenju zubi kroz čin žvakanja. Iako jagode i ananas mogu pomoći u izbjeljivanju zubi, važno je biti umjeren zbog njihove kisele prirode.

Evo nekoliko korisnih prijedloga za održavanje sjaja i bijele boje zuba.

Kako biste zadržali bjelinu svojih zubi, savjetuje se kloniti se hrane i pića koji mogu ostaviti mrlje, uključujući kavu, crno vino i bobičasto voće. Osim toga, pranje zubi nakon jela može pomoći smanjiti njihov utjecaj na boju zubi.
Za održavanje optimalne oralne higijene i sprječavanje diskoloracije zubi, ključno je pridržavati se dosljedne rutine pranja zubi i korištenja zubnog konca. Ova rutina igra ključnu ulogu u uklanjanju nakupljanja plaka.
Za jačanje cakline preporuča se smanjiti unos šećera i u prehranu uvrstiti namirnice bogate kalcijem.

Evo nekoliko dodatnih prijedloga za razmatranje.

Kada je riječ o posvjetljivanju vašeg osmijeha, kurkuma je iznenađujuća, ali učinkovita opcija. Unatoč svojoj jarkoj narančastoj nijansi, kurkuma ne ostavlja mrlje na zubima i zapravo može pomoći u njihovom čišćenju. Kako biste iskoristili njezine prednosti, napravite pastu kombinirajući kurkumu s kokosovim uljem i sodom bikarbonom.
Korištenje aluminijske folije nije naširoko prihvaćen pristup jer nosi potencijalne rizike i nema znanstvenu potporu u pogledu svoje sigurnosti i učinkovitosti. Važno je imati na umu da prirodne metode izbjeljivanja zubi mogu dati manje impresivne rezultate u usporedbi s profesionalnim tretmanima. Ako ste nezadovoljni rezultatima ili imate rezerve oko boje svojih zubi, savjetuje se da potražite savjet od svog stomatologa koji vam može pružiti sigurnije i učinkovitije alternative.

Ads