Ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije trijumfalno je osvojila Švicarska, čiji je predstavnik Nemo osvojio publiku svojom očaravajućom izvedbom pjesme “The Code”. Vrijedno je napomenuti da se Nemo identificira kao nebinarna osoba.

Nemo su izrazili zahvalnost na sve većoj svijesti i razumijevanju među ljudima, ističući značaj koji to za njih ima. Prilika da predstavljaju svoju zajednicu na Euroviziji doista je izvanredna, a utjehu pronalaze u spoznaji da nisu sami u tom nastojanju. Zapravo, Nemo vjeruje da prisutnost različitih glasova nije samo poželjna, već i neophodna.

Nemo, pobjednički natjecatelj Evovisiona, izrazio je osjećaj da je doista izvrsno svjedočiti dubokom utjecaju pjesme koja je usredotočena na samootkrivanje i prihvaćanje nebinarnih identiteta na pojedince.

Nemo je ponosno pokazao zastavu s vodoravnim prugama u bojama žute, bijele, ljubičaste i crne, uz švicarsku zastavu. Ova zastava predstavlja nebinarni pokret ponosa.

Percepcija roda kod nebinarnih pojedinaca obuhvaća i muški i ženski identitet, dok neki pojedinci percipiraju svoj spol ni kao muški ni kao ženski. Nebinarno služi kao inkluzivan pojam, koji obuhvaća širok raspon rodnih identiteta koji nisu u skladu s tradicionalnom muško-ženskom binarnošću.

Nebinarni pojedinci često traže da ih se naziva zamjenicama oni, oni i njihovi.

 

 

BONUS

Pripadnici tri horoskopska znaka tražit će razvod čim naiđu prvi problemi

Kada je riječ o razvodima, emocionalni intenzitet i poteškoće su uobičajena iskustva. Međutim, neki znakovi zodijaka imaju tendenciju brzog napuštanja veza. Njihov nekonvencionalan pristup ljubavi i braku često ih navodi da se odluče na prekid veze bez prethodnog istraživanja mogućnosti kompromisa.

Blizanci
Sa svojom stalno promjenjivom sklonošću i nezasitnom željom za uzbuđenjem, Blizanci su stekli reputaciju zbog svoje potrebe za stalnom stimulacijom. Budući da su zračni znak kojim upravlja Merkur, nebesko tijelo povezano s komunikacijom, Blizanci imaju tendenciju brzo mijenjati svoja mišljenja i aktivno tragati za novim iskustvima. 

Sklonost Blizancima prema novostima i njihova žeđ za znanjem mogu ih odvesti na stranputicu od svojih važnih osoba i odvesti ih prema novim susretima. Unutar carstva braka, Blizanci često žude za intelektualnom stimulacijom i autonomijom. Posljedično tome, kada se pojavi monotonija ili pogrešna komunikacija, njihov odgovor može biti hitan zaključak da je razvod potreban.

Strijelac
Pod utjecajem Jupitera, planeta povezanog s rastom i pozitivnošću, Strijelac daje veliku važnost slobodi i uzbuđenju, a ne stabilnosti. Budući da su vatreni znak, Strijelci imaju tendenciju brzog zaljubljivanja, ali njihov interes može jednako brzo nestati kada se suoče s izazovima u vezi. Njihov neovisan duh i čežnja za novim iskustvima često ih navodi da se opiru dugoročnim ustupcima.

U slučaju da se brak počne osjećati restriktivno ili ako njihov partner postane pretjerano zahtjevan, Strijelac će prvi predložiti razvod kako bi potražili svoju osobnu sreću i slobodu.

Vodolija
Prepoznat po svojoj neusklađenosti i samopouzdanju, Vodenjak je horoskopski znak koji prihvaća svoju jedinstvenu prirodu. Pod upravom Urana, nebeskog tijela povezanog s novitetom i transformacijom, Vodenjaci visoko cijene slobodu i gade ograničenja.

Suočeni s bračnim poteškoćama, Vodenjaci imaju tendenciju reagirati stvaranjem emocionalne distance i racionaliziranjem problema. Umjesto da se prilagode društvenim normama i očekivanjima, oni su skloniji razvodu ako ne mogu pronaći rješenja koja su u skladu s njihovim osobnim idealima. Vodenjacima je uspješan brak onaj koji je izgrađen na načelima slobode i međusobnog poštovanja.

Ads