Nakon godina štednje na minimalnoj mirovini, 83-godišnja baka Irena Hološi iz Kikinde napokon je nabavila kameru za videonadzor. Ovaj uređaj pokazao se neprocjenjivim jer joj je pomogao riješiti misterij koji ju je mučio gotovo cijelo desetljeće. Irenu je dugo mučila činjenica da je netko fasadu njezine kuće zaprljao prljavim uljem, zbog čega je proživjela mnoge nemirne noći i neprospavane dane. Zahvaljujući kameri uspjela je identificirati krivca kao svog susjeda u Ulici braće Tatića, 70-godišnjaka koji joj je od života napravio noćnu moru oštetivši joj rolete, komarnike i vanjski dio kuće. ulje.

 

 

Iako još čekamo konačan epilog, krivac za zločin ipak je snimljen kamerama. Pregledom snimke policija je uspjela identificirati osobu na koju smo od samog početka sumnjali, iako nije bilo dokaza koji bi potkrijepili našu pretpostavku. Videozapis prikazuje osobu koja proizvodi smjesu iz svog džepa koja je kasnije korištena za nagrđivanje imovine. Slučaj je naknadno proslijeđen Osnovnom državnom odvjetništvu nakon što je policija provela detaljniju istragu. Ovu informaciju potvrdila je Marija Varga, Irenina kći.

 

 

Unatoč Ireninim čestim pokušajima da očisti kuću izvana, svaka prljavština koja je ušla unutra pokazala se nepropusnom čak i za najjača otapala. Iskustvo se ukorijenilo u moje biće i duboko me utjecalo. Mreža protiv komaraca, premazana prljavim uljem, mlohavo je visjela uza zid pored roleta koje se nisu dale popraviti. Bezbrojne besane noći i dani proveli su u borbi da pronađu utjehu i predah usred ove muke. Pokušao sam ukloniti ulje i pokriti područje krečom, ali pokazalo se da je ulje nevjerojatan protivnik. Zamjenske rolete su kupljene toliko puta da sam izgubio broj. Iako se nadam da je moja tjeskoba sada došla kraju, tjeskoba me još uvijek obuzima; uostalom, Irena me podsjeća da nikada ne mogu doista znati što drugi misle.

 

 

Kao vješta krojačica, obitelj Vandal imala je posebno mjesto u njenom srcu. Pomagala im je u prošlosti, uz svog pokojnog supruga koji je bio slikar. Irena je ispričala kako je sašila brojna odijela za supruga koji je više puta dolazio u njezinu kuću. Osim toga, izradila je mladenkinu ​​vjenčanicu za njihovu svadbenu ceremoniju. Njihov odnos bio je srdačan, a Irenin suprug davao je prijedloge kako obnoviti njihov dom. Nažalost, starija žena koja živi u blizini često je policiji prijavljivala vandalizam na vanjskom dijelu svoje kuće. Unatoč velikom trudu, policajci zbog nedostatka svjedoka nisu uspjeli uhititi nepoznatog počinitelja. Incidenti su se obično događali u ponoć.

Ads