Nedavno ubistvo u Tuzli potreslo je Bosnu i Hercegovinu, jer je počinitelj Elvis Ćustendil, pripadnik MUP-a, tragično okončao život Amre Kahrimanović, vlasnice lokala u trgovačkom centru Sjenjak.

Nedžad Kahrimanović, brat stradale, zauzeo je stav i oglasio se povodom netočnih informacija koje su prenijeli mediji.

Namjera mu je naglasiti da između njegove sestre i odgovorne osobe nije bilo nikakve poslovne ili partnerske veze. Nadalje ističe činjenicu da je Amra nemilosrdno ubijena bez valjanog razloga.

Povremeno bi, dok je posjećivao trgovački centar, ometao razne ustanove, izazivajući smetnje. Sinoć se u jednom od objekata posvađao s još jednom osobom. Zaposlenik se odmah obratio i policiji i mojoj sestri za pomoć.

Nakon incidenta, policija je odmah uhitila osobu odgovornu za štetu. U međuvremenu je ustrajao u ispijanju alkohola jer je moja sestra, vlasnica lokala, stigla na mjesto događaja i uputila djelatnicu da podmiri račune i zatvori lokal zbog kasnog sata.

Nije bilo očiglednog razloga za tako nasilni čin. Koliko ja znam, ispalio je ukupno 17 hitaca, od kojih je osam pogodilo moju sestru. Bila je to klasična likvidacija, suprotno lažnim pričama koje su kružile.”

Ads