U današnjem članku ćemo Vam podeliti par trikova i načina kako da očistite Vašu veš mašinu. Sigurno Vam je se makar jednom u životu desilo da veš koji prethodno operete i izvadite iz perilice nema baš onakav miris kakav bi trebao da ima. Često imate osećaj kao da se uopšte i nije oprao , te je njegov miris neugodan. Bakterije i gljivice su glavni uzročnik svih neugodnih mirisa iz bunja ukoliko ga ne čistite redovno. Kao i svaki predmet koji posjedujemo u svom domaćinstvu i perilica s vremena na vreme iziskuje čišćenje kako ne bi se dešavali upravo ovi problemi o kojima Vam trenutno pišemo. Iako mnogi kažu da bez obzira što bubanj redovno čiste , koriste razne omekšivače itd. veš i dalje nema lep miris. Krivac za to je zapravo guma koja se nalazi na ulazu u bubanj , te koju retko ko zapravo i čisti. Gljivice , bakterije i sve nečistoće upravo tu se nakupljaju , te ako ih ne uništavate to dovodi do stvaranja buđi.

U današnjem članku ćemo Vam podeliti par trikova i načina kako da očistite Vašu veš mašinu. Sigurno Vam je se makar jednom u životu desilo da veš koji prethodno operete i izvadite iz perilice nema baš onakav miris kakav bi trebao da ima. Često imate osećaj kao da se uopšte i nije oprao , te je njegov miris neugodan. Bakterije i gljivice su glavni uzročnik svih neugodnih mirisa iz bunja ukoliko ga ne čistite redovno. 

Kao i svaki predmet koji posjedujemo u svom domaćinstvu i perilica s vremena na vreme iziskuje čišćenje kako ne bi se dešavali upravo ovi problemi o kojima Vam trenutno pišemo. Iako mnogi kažu da bez obzira što bubanj redovno čiste , koriste razne omekšivače itd. veš i dalje nema lep miris. Krivac za to je zapravo guma koja se nalazi na ulazu u bubanj , te koju retko ko zapravo i čisti. Gljivice , bakterije i sve nečistoće upravo tu se nakupljaju , te ako ih ne uništavate to dovodi do stvaranja buđi.Preporučuje se izbjeljivač , soda bikarbona , sirće , ulje karanfilića , ali bi dobro bilo da barem jednom u mesecu mašinu uključite na 90 stepeni i to bez deterdženta i veša unutra.

Ads