Ženama je u današnje vreme itekako teško pronaći neki fin i normalan posao, pogotovo u inostranstvu, gde itekako mogu da nagrebuse aako nemaju jako dobre kontakte i veze. Nime, nije da nismo čuli da po dolasku u neku stranu zemlju gde dođu da rade u hotelu ili kafiću, jednostavmno im budu oduzeti dokumenti i onda obavljaju posao prostitucije-. Ako ne žele to da rade, jako brzo se sa batinama urazume, i tada postaju definitivno ropkinje, koje daju svoje tlo, a za to dobiju jako malo, dok skoro 80% uzima sam gazda.

Mi vam tako danas donosimo jedno iskustvo, koje se desilo u Austriji, konkretno u Beču. Tako je katarina iz Osijeka koja ima samo 16 godina, prihvatila poziv od komšinice da u Beču čuva decu, a plata bi joj bila oko 1.000 evra. Međutim, ona je taj posao radila tek dva dana, a završila je u nekoj drumskoj kafani gde su se iživljalai na ovoj mladoj devojci kako je ko stigao.

” Sve je počelo tako što nam se jednog dana u kući pojavila žena koja je tvrdila da joj treba žena koja će da čuva decu, i to u Beču. Otac nije želio da me pusti da idem, bilo mu je sumnjivo, međutim, majka je bila uz mene, i verovala je da treba da dobijem šansu za posao, kakav-takav”

Na kraju se i otac složio i ja sam otišla, a tamo sam dobila batine kakve nisam nikada doživela. Nakon 7 meseci je došao moj otac u pratnji policije, i jedva me spasio od ralja albanske mafije. 

Ads