U nastavku današnjeg članka malo se dotičemo segmenta zdravlja, koje je itekako bitan segment svakoga od nas. Naime, u vreme u kojem živimo, definitivno najmanje mislimo na sebe, jer kao što kaže ona stara narodna poslovica, “ono smo što jedemo”. Baš iz tog razloga trebali bi malo više da izbacimo roštilj, slatkiše, gazirana pića, te više uvedemo voće povrće, kao i kuvana jela.

Međutim, i ono što nam se svakodnevno “podvaljuje” u marketima i lancima zdrave prehrane, ponekad je itekako nezdravo. Danas imamo puno umetne hrane, koja je samo lepo umotana, a o kvaliteti se itekako da pričati. Zato vam mi danas donosimo savet čoveka koj ije poživeo 106 godina, i koji je itekako na svom telu shvatio šta je najbolje za jednu osobu od hrane.

Svedoci smo svega toga da se u današnje vreme itekako puno konzumira Mekdonalds, i jako lepa reklamirana hrana, a kada pogledate neki klip na Ju tjubu koji pokazuje koliko je potrebno jednom hamburgeru da se na običnoj dnevnoj temperaturi razgradi, jednostavno vam ne bude dobro. Naime, čovek je držao hamburger na stolu punih godinu dana, a za to vreme, zemička se ni trenutka nije promenila, niti je izgubila svoju matičnu boju.

Njegovo ime je Rik Kirkland, i on je također poznati nutricionista. Ono što je on izbacio iz svog jelovnika je belo meso, oddnosno pileća prsa, koja su puna hemijskih dodataka i aditiva. Suši također ne jde, koji je fensi u poslednje vreme, kao ni tartarsske odreske. Cigarete i alkohol nije nikada probao. Vaša mišljenja?

Ads